Emmaüs-cursus

Emmaüs-cursus
Stel, je wilt meer weten over het christelijk geloof of je loopt met onbeantwoorde levensvragen rond en denkt dat het geloof wellicht antwoorden geeft. In dat geval is de Emmaüs-cursus misschien interessant voor jou.
Het is een cursus, moet ik er dan ook voor leren?
Nee, je hoeft er geen dingen voor uit je hoofd te leren, al kun je er wel veel van leren.
Wat kost het?
Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Het cursusmateriaal wordt je door de kerk aangeboden.
Welke mensen kan ik op de cursus verwachten?
Iedereen (jong en ouder) die meer van het geloof wil weten, zelfs als je er helemaal niets van weet, ben je welkom.
Heb ik boeken nodig voor de cursus?
Je krijgt van ons een map met hand-outs waarin kort staat samengevat wat we tijdens de cursus bespreken.
Krijg ik allemaal kennis over me uitgestort?
Nee, we gaan interactief te werk. We bespreken de onderwerpen in kleine groepjes en hanteren ook verschillende werkvormen. Daarbij gaat het niet alleen om kennis, maar we spreken ook met elkaar over wat er in je hart leeft, wat er in je hoofd omgaat en wat er uit je handen komt.
Bij voldoende deelname willen we binnenkort weer van start gegaan met een nieuwe groep deelnemers. Wat is het waardevol om samen met de Bijbel bezig te zijn en te ontdekken hoe groot Gods liefde voor ons is. Hij laat niet los en wil ons steeds weer laten zien dat we Hem in ons leven nodig hebben. Die ervaring hebben de groepen die er de afgelopen jaren zijn geweest ook. We hopen weer Gods Woord te onderzoeken aan de hand van een aantal thema’s gekoppeld aan actuele onderwerpen waarmee we dagelijks te maken hebben. Er zal ruimte zijn voor persoonlijke ervaringen en hopen zo met elkaar de leerstof in praktijk te brengen. De deelnemers die we tot nu toe hebben gehad hebben de cursus als heel leerzaam ervaren. Niet alleen door de lesstof, maar ook door de contacten met elkaar.


Informatie over de cursus


Emmaüs, de weg van het geloof
Inhoud van deze cursus:
De cursus wordt gehouden in twee seizoenen. Het eerste seizoen bestaat uit 7 avonden, waarin we ons o.a. bezig houden met 'wat Christenen geloven (wie is God, wie is de Heere Jezus en wie is de Heilige Geest)'. Het tweede seizoen komen we 9 keer samen, waarbij we onderwerpen bespreken die te maken hebben met ‘Hoe christenen groeien in het geloof’, en ‘Hoe we als christen mogen leven’. Thema’s die aan de orde komen zijn bijv. ‘Bijbellezen’, ‘Bidden’, ‘Heilig Avondmaal,’ de Heilige Doop’ en ‘Leven als christen’.
Alle onderwerpen zijn interactief en zijn laagdrempelig van opzet.
Data van deze cursus:
We proberen één keer per 2 weken bij elkaar te komen. De dag waarop we samenkomen bepalen we samen. De avonden starten om 20.00 uur en vanaf 19.45 is er inloop met koffie. Ze duren tot ongeveer 21.45 uur.

Locatie van de cursus:
Rooseveltstraat 7, bij de familie van Heemst.
Leiding van de groep:
Marieke Visscher en Gerco van Heemst

Contactpersonen:
Marieke (tel. 0187-701046 of 06-57370168; email: cenm1@solcon.nl ).
Gerco (tel. 0187-642214; email: z.van.heemst@kpnplanet.nl).

Wanneer je eerst vrijblijvend met een van ons wilt praten, kan dat natuurlijk. Of praat er eens over met mensen die de cursus al gevolgd hebben. Wij kunnen je wel de contactgegevens van iemand geven.