Slaapzakken voor Lesbos – inzamelpunt op Goeree-Overflakkee

Slaapzakken voor Lesbos – inzamelpunt op Goeree-Overflakkee

Het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos is in vlammen opgegaan en de afgelopen dagen zien we de vreselijke berichten op radio en TV. We willen niet machteloos toe blijven kijken en in actie komen!

‘Because we Carry’ is sinds 2015 actief in kamp Moria op Lesbos, en is goed op de hoogte van de lokale situatie.  Na goed denken en rondvragen zijn zij tot de conclusie gekomen dat het de slaapzak is, die nu op Lesbos alle verschil maakt. 13.000 mensen; volwassenen en kinderen,  slapen nu massaal langs de weg onder de blote hemel.

Geen tijd te verliezen dus en tijd voor een hele snelle inzamelingsactie.
 
Slaapzakken gezocht!
Op een slaapzak kun je overdag zacht zitten (asfalt dagen lang is echt hard), je kunt 'm omslaan bij gure wind, het is lekker zacht om je kind op te verschonen, maar vooral extreem nodig in de nacht. Want niemand heeft een bed...
Gelukkig is de temperatuur op het eiland nu nog best te doen, maar het gaat snel afkoelen. Met een maandje is het 's nachts echt koud. En de nachten zijn nu al fris buiten.
Daarom gaan we voor kwalitatief hele goede slaapzakken. Thermo-slaapzakken, liefst nog met zo'n capuchon ook. Zo goed als- of: helemaal nieuw, altijd fris en brandschoon. Opgerold, met een stevig touw of strik eromheen. (Verder niks eromheen, echt geen hoes of plastic zak.)