Jeugdvereniging

De jeugdvereniging (JV) maakt deel uit van het jeugdwerk. De JV is voor jongeren vanaf 16 jaar of vanaf klas 5 van het voortgezet onderwijs. Jongeren kunnen lid blijven tot ongeveer hun 24e, wat ervoor zorgt dat het ledenbestand bestaat uit een breed scala aan mensen, die leven in zeer verschillende fases en omstandigheden. De JV wordt bestuurd door vijf leden en wordt daarnaast ondersteund door twee coaches vanuit de kerk. Met de JV (± 25 jongeren) komen we één keer in de twee weken samen in het huis van gemeenteleden. Iedere twee weken vindt deze bijeenkomst plaats bij een andere familie thuis. Hierdoor blijft het contact tussen jongeren en ouderen in de gemeente levender en hangt er een gezelligere en veiligere sfeer dan wanneer de avonden in een gemeentegebouw georganiseerd zouden worden.  

De doelstellingen van de jeugdvereniging zijn:
1. Jongeren door onderzoek van de Bijbel de kennis van (het Woord van) God te laten vermeerderen, zodat daar op een goede manier gebruik van gemaakt kan worden in het dagelijkse leven.
2. Het werken aan, en verstevigen van de onderlinge geestelijke en vriendschappelijke band, ter bevordering van de gemeenschap van jongeren in de kerk.

Binnen de JV van Oude-Tonge staan 3 G's centraal: God, Goed en Gezellig.
God: Omdat Hij de reden is dat we bij elkaar komen. Omdat we over Hem praten, nadenken en horen wat Hij ons vertelt.
Goed: Zo voelt het. Omdat we elkaar respecteren, vertrouwen en we kunnen zijn wie we zijn.
Gezellig: Want we praten bij over waar we zoal mee bezig zijn, maken lol en doen heel veel leuke dingen.

De avondindeling:
Meestal wordt er op een avond door één of twee van de leden een onderwerp besproken dat door henzelf is uitgekozen. We beginnen de avond vaak om 20.00 uur met het zingen van een aantal liederen en het bidden om Gods zegen over de avond. Na het gebed wordt er over het uitgekozen onderwerp gepraat en gediscussieerd door middel van vragen en stellingen over dit onderwerp. Op die manier proberen we meer over/uit de Bijbel te leren, om dit toe te kunnen passen in ons dagelijks leven. De avond sluiten we af met zingen en/of gebed.
Naast deze zondagavonden worden er ook op andere avonden activiteiten georganiseerd. Zoals een barbecue, gala, bowlen, kanoën of een kamp. Enthousiast geworden of wil je meer over ons te weten komen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen of kom gewoon een keer langs!

Contactpersoon: Henk Bouter (06-30577114)