30 juni en 7 juli 2024

Zondag 30 juni:
1e collecte Stichting Dorcas
2e collecte instandhouding eredienst en pastoraat
Dorcas werkt in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten, waar ze jaarlijks ruim een miljoen mensen bereiken. In 14 landen hebben ze vestigingen die worden gerund door lokale collega's. Hier investeren ze in veerkrachtige gemeenschappen. Bij een ramp of crisis wordt er noodhulp geboden en wordt er bijgedragen aan wederopbouw.
Zondag 7 juli
1e collecte protestantse kerk (preken in gebarentaal)
2e collecte instandhouding eredienst en pastoraat
3e collecte Vakantie Bijbel Feest

Kinderoppas
Zondagmorgen 30 juni staan op het rooster: Anne Wisse, Jelle van Nieuwaal en Erika Meijer
Zondagmorgen 7 juli worden Eelkje Bouter, Gerianne de Jong en Rianne de Vos verwacht.  Alvast allemaal hartelijk dank voor dit mooie stukje gemeentewerk!

Weeksluiting
Vrijdag 28 juni zal Jeroen van Nieuwaal de weeksluiting verzorgen in Ebbe&Vloed, Nico Barendregt begeleidt het zingen op het orgel.
Vrijdag 5 juli staat Jasper van Dalfsen op het rooster, de orgelbegeleiding  zal verzorgd worden door Woudik van Wijngaarden.

Vrouwenkring
Woensdagmorgen 3 juli hopen we als vrouwenkring voor het laatst van dit seizoen bij elkaar te komen in de tuin van Aktivia. De morgen begint om 9.30 uur. We bespreken de inleiding op de bijbelstudie van DV volgend seizoen van Vrouw tot Vrouw. Deze zullen we delen in de kerkapp. We hopen dat u er weer bent! Alinde, Petra en Lisette

Huis van Gebed
Dinsdag 2 juli komen we weer bij elkaar om te bidden in het koor van de kerk, aanvang 19.00 uur. “Waar de Geest van de Heere is, daar is vrijheid”. Iedereen hartelijk welkom! De zending & evangelisatie commissie.

Koffie drinken na de dienst
Zondag 7 juli na afloop van de morgendienst is er weer gelegenheid om koffie of iets anders te drinken in het koor van de kerk. Zo vlak voor de zomervakantie is dit nog een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te spreken. Welkom!

Gemeenteleven
In de diensten van zondag 16 juni hebben we voor de volgende gemeenteleden voorbede gedaan:
Mw. Ine Mackloet (Schoolstraat 30, 3255 AV), haar schoonzoon André Vroegindeweij is op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor
Mw. Yvonne Auger (Marshof 37, 3255 TC), zij heeft bij een val een rugwervel gebroken
Annelies van Heemst (Rooseveltstraat 11, 3255 XK) zij mocht terugkeren van uit Kenia waar ze 4,5 maand gestudeerd heeft.
Fam. Van Asperen (Ruud en Jolanda), Crispijn 20, 3255 NB, de moeder van Ruud is zondag 16 juni overleden en afgelopen zaterdag begraven
De jongelui die mochten horen dat ze geslaagd zijn: Daniel van Nieuwaal, Lou Driece, Josephine van Maanen, Marijn van Lenten, Anne van den Doel, Gert van den Doel en Louise Barendregt
Ange Kabeya die intussen een herexamen gedaan heeft en waarvan de uitslag op het moment van schrijven nog niet bekend is.

En in de dienst van 23 juni voor onderstaande gemeenteleden:
Mw. Tjarda van den Doel (Langeweg 10, 3255 LJ) zij heeft maandag 24 juni een operatie ondergaan.
Dhr. Lion van Zetten (sociowoning, Doelenstraat 1, 3255AB) hij wacht op onderzoeken in het ziekenhuis
Gert-Jan en Poula van der Valk (Zuiddijk 59a, 3255 LV) zij mochten 22 juni gedenken dat ze 45 jaar geleden in het huwelijk aan elkaar zijn verbonden. Dankbaar kijken ze terug op al die jaren.  Met kinderen en kleinkinderen mochten ze hierbij stilstaan.

Huwelijk
Henk Bouter en Femke Onderdelinden hopen aanstaande vrijdag 28 juni in het huwelijk te treden, ze willen een zegen vragen over hun huwelijk in een dienst in de kerk alhier, aanvang 14.45 uur. De dienst zal geleid worden door ds. Neervoort. We wensen Henk en Femke met allen die hun lief zijn een mooie, gezegende dag. Het adres van het jonge paar is Kolfweg 3, 3255 BK  Oude-Tonge. Voor Femke betekent dat verhuizen naar een ander dorp. We hopen dat jij je hier snel thuis zult voelen, ook in de kerk, waar jullie vlakbij gaan wonen. Fijn om een nieuw gemeentelid te mogen begroeten!

Huwelijksjubileum
Zaterdag 29 juni aanstaande hoopt het echtpaar Bakelaar-de Leeuw, Adrie en Hennie,  (Neptunuslaan 55, 3255 TP) eveneens 45 jaar getrouwd te zijn. Jaren vol mooie momenten maar ook zorgen zijn dit echtpaar zeker niet onbekend. Wel was en is er altijd de trouw van de Heere.  Ze willen hun dankbaarheid ook in het midden van de gemeente bekend maken en we hopen aanstaande zondag voorbede voor hen te doen.

Zondag aan zondag mag nog steeds het Woord verkondigd worden, ook onder ons.
Wat een genade oneindig groot! In een tijd waarin alles steeds vluchtiger lijkt te worden mogen we in het geloof reikhalzend uitzien naar de bevrijding, in Christus zoekt God ons op met dingen van blijvende waarde. Laten we hem gedurig aanroepen, zoals Bartimeüs, dan plaatst Hij ons op de Weg en mogen we Christus omhelzen in het geloof.
Dan willen we toch zeker komen op die plaats waar dit Woord klinkt? Tot zondag, in de kerk of verbonden door de techniek!
Ontvang een hartelijke groet van uw en jouw kerkenraad!